Наклеп А. Білецького на “Пряму дію”

Незалежна студентська профспілка “Пряма дія” обурена наклепом зі сторони праворадикального екстреміста А. Білецького в ефірі Громадського телебачення.

 

19 січня 2016 року неонацисти із батальйону “Азов” зірвали акцію пам’яті правозахисника С. Маркелова та А. Бабурової, які стали жертвами політичного терору 19 січня 2009 року . (1)

На жаль, ми змушені відзначити, що агресивно налаштовані молодики, які силовими методами намагалися змусити своїх опонентів мовчати, отримали “ефірний час у подарунок”, адже представники преси та телебачення приділяли їм більше уваги, аніж прогресивній громадськості, яка вийшла підтримати меморіальну правозахисну акцію, але була атакована неонацистами.

Після розгону акції, агресори були запрошені на телебачення, зокрема, у лідера праворадикалів А. Білецького було взято інтерв’ю на “Громадському телебаченні”. (2)

Під час інтерв’ю А. Білецький звів нахабний наклеп на нашу незалежну студентську профспілку, звинувативши нас у збройній підтримці анексії Криму та російської агресії на Сході України. (3)

Зважаючи на нахабні маніпуляції зі сторони праворадикалів та мовчання ЗМІ з цього приводу, ми, незалежна студентська профспілка “Пряма дія” заявляємо, що подібні звинувачення є абсурдною брехнею та цілеспрямованим наклепом на нашу організацію.

Незалежна студентська профспілка “Пряма дія” створена для захисту прав студентів та спільної боротьби за прогресивні трансформації у системі вищої освіти. Наші члени та членкині дотримуються гуманістичного та антимілітаристського світогляду, ідеї верховенства прав людини та категоричного несприйняття явищ експлуатації, авторитаризму, дискримінації, ксенофобії, сексизму та гомофобії як у сфері вищої освіти, так і у сфері суспільного життя. Нашою метою є утвердження лібертарної моделі освіти, а також суспільства вільних та рівних особистостей.

Починаючи з 2008 року активісти та активістки профспілки успішно боролися з освітніми псевдореформами екс-міністра освіти і науки Д. Табачника. Під час Євромайдану члени та членкині “Прямої дії” чинили опір поліцейському режиму В. Януковича, брали активну участь у революційних подіях у Києві та Харкові.

Після анексії Криму та початку російської агресії на Донбасі місцеві активісти та активістки профспілки перебралися до Києва, категорично відмовившись співпрацювати із окупаційним режимом та засуджуючи російський імперіалізм.

Наразі активісти та активістки профспілки займаються також волонтерською допомогою переселенцям із окупованих територій.

Протягом усього періоду свого існування “Пряма дія” рішуче засуджувала будь-які вияви ксенофобії та дискримінації в українському суспільстві. Зокрема, профспілка протестувала проти нападів праворадикалів на іноземних студентів у Харкові на ґрунті расової ненависті (4), підтримувала заходи, спрямовані на подолання дискримінації національних, релігійних, сексуальних і ґендерних меншин в освіті та суспільному житті. Саме через це ми неодноразово зазнавали агресивних нападів зі сторони ультраправих, які підтримують та поширюють людиноненависницькі ідеї “расової чистоти”, ієрархічного суспільства, поділяють людей на вищі і нижчі ґатунки та здійснюють злочини на ґрунті ненависті. Саме тому ми стали ідеологічними ворогами праворадикальних формувань, які намагаються не лише залякати нас фізично, але й дискредитувати нашу діяльність у публічному просторі, вдаючись до свідомої брехні та наклепів перед багатотисячною аудиторією.

Зокрема, 16.01. 2016  праворадикали скоїли напад на наших активістів під час проведення профспілкового освітньо-розважального заходу  “К(А)НІКУЛИ” . (5)

Ми, члени незалежної студентської профспілки “Пряма дія”, заявляємо про те, що дані звинувачення по відношенню до нас є цілеспрямованим наклепом та закликаємо представників засобів масової інформації бути критичними та справедливими у висвітленні політичних питань, не піддаватися на провокації зі сторони праворадикальних формувань. Адже таким чином поширюється не лише цілеспрямовано сфальсифікована інформація, але й ідеї ненависті та нетерпимості в українському суспільстві, що є не меншою загрозою, аніж російська військова агресія.

  1. https://www.youtube.com/watch?v=Qocre2LozrE&feature=share
  2. https://www.youtube.com/watch?t=1028&v=hn43mvo4i4M
  3. https://www.youtube.com/watch?v=bJ7G8krGqHA
  4. https://www.facebook.com/prjama.dija/photos/a.216142665084701.57789.163549913677310/982032591829034/?type=3&theater
  5. http://direct-action.org.ua/napad-na-k-a-nikulah/

 

пиздабол 1